Een geweldige manier om tijd en geld te besparen, waar kun je beginnen? En zijn prijsvergelijkingssites echt de oplossing?

Prijsvergelijkingssites zijn een geweldige manier om tijd en geld te besparen bij het zoeken naar een verzekeringscitaat op alles, van levensverzekering tot reisdekking. Dit is een sector die de afgelopen tien jaar aanzienlijk is gegroeid, zelfs tot 50% per jaar. Terwijl het controleren van de prijs op de markt wordt gebracht als een probleemloze aanpak om een verzekeringscitaat te krijgen zijn er nog steeds punten die de consument vergeet of niet weet over welke prijsvergelijking snel kan veranderen in de antithese van een gemakkelijke rit. We bespreken in detail de belangrijkste punten waar de consument op zijn hoede voor moet zijn.

Je kunt met een prijsvergelijker gemakkelijk nieuwe spelers op de markt vergelijken

Ten eerste zijn prijsvergelijkingssites ideaal om nieuwe spelers op de markt een spreiding van aanbieders aan te bieden tot aan gevestigde namen. De consument moet echter wel beseffen dat de aanbieders die op een prijsvergelijkingssite worden vermeld, niet alle producten en prijzen die op de markt zijn, zijn. Sommige creditcardbedrijven, hypotheekverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen besluiten zichzelf vrij te stellen van prijsvergelijkingssites, zodat consumenten in plaats daarvan prijsvergelijkingssites moeten gebruiken als een ander instrument voor het verzamelen van informatie over financiële producten.

Je kunt natuurlijk alle kosten vergelijken, maar vergeet zeker niet de voorwaarden te bekijken

Zoals de naam al doet vermoeden, werkt de kostenvergelijking op basis van een vergelijking van de prijzen van de ene aanbieder met de andere. In tegenstelling tot vergaderingen met een hypotheekadviseur of een onafhankelijk financieel adviseur, is het advies op prijsvergelijkingssites beperkt en kunnen consumenten de fout maken om te kiezen voor een goedkoper product dat op de lange termijn zelfs duurder is. Bron: Vergelijk-Gratis.nl

  • Ook hier geldt dat het gebruik van een prijsvergelijkingssite om een breed overzicht van de markt te krijgen een goede plek is om te beginnen, maar verder advies inwinnen bij de aanbieder zelf of bij een onafhankelijke bron is altijd de meest verstandige handelswijze alvorens tot een aankoop over te gaan.