Wat Is DSL Internet? En Waarom Kan Je Deze Snelle Verbinding Goed Gebruiken In Je Woning? Lees Er Direct Meer Over!

Er zijn vele manieren waarop u toegang kunt krijgen tot High Speed Internet via het web. Een manier om dit te doen is via een kabelmodem. Een andere manier om dit te doen is via een digitale abonneelijn, ook wel bekend als een DSL-verbinding. Een DSL-verbinding is een van de snelste manieren om verbinding te maken met het internet, en maakt gebruik van dezelfde technologie die uw telefoon gebruikt om verbinding te maken met het web (alleen is het een stuk sneller).

  1. Natuurlijk kan niet iedereen profiteren van DSL-technologie. De service is soms beperkt tot specifieke locaties, dus u moet eerst kijken of er DSL beschikbaar is in uw omgeving voordat u gebruik kunt maken van een DSL-verbinding. Wil je meer inzicht hebben in alle kosten? Maak dan gebruik van een handige tool en vergelijk internet op alle specificaties.

Hoe DSL werkt

Hoe werkt DSL? Het draagt digitale in plaats van analoge gegevens (analoge gegevens worden via de telefoonlijnen overgedragen) over een telefoonlijn zonder interferentie. De meeste DSL-aanbieders bieden een asymmetrische DSL-dienst aan. Dit betekent dat de beschikbare frequenties waarover gegevens in een lijn kunnen worden verzonden, zo zijn verdeeld dat de eindgebruiker meestal toegang heeft tot veel snellere verbindingen bij het downloaden en uploaden van informatie.

Er zijn genoeg andere diensten naast DSL internet

Er zijn natuurlijk andere vormen van DSL-diensten, zoals VDSL, dat over korte afstanden werkt, SDSL, waarmee u uw telefoon niet tegelijkertijd kunt gebruiken, maar dat vaak sneller is voor het verzenden van informatie, en RADSL, waarbij de modem automatisch de snelheid van uw verbinding aanpast op basis van de kwaliteit en de lengte van de lijn waarmee u verbinding maakt.

Wat moet je nog regelen als je DSL internet gebruikt?

Er zijn al tal van toepassingen en plug-ins die u kunt gebruiken om het aantal en de soorten websites die u kunt bezoeken te beperken. Als u in een bedrijf werkt, kunt u waarschijnlijk langer toegang krijgen tot pornografische websites en proxyservers. Als u zich in een thuiskantoor bevindt, kunt u filters downloaden of zelfs gebruik maken van opties voor ouderlijk toezicht. U kunt links invoeren van websites die u op een zwarte lijst wilt plaatsen.