Hoe Bitcoins te kopen

Weinigen zijn bereid om de technologie (en elektriciteitsrekening) te bespatten die nodig is om Bitcoins te ‘minen’, dus het kopen ervan is verreweg de consumentvriendelijkere optie. Dankzij de ontwikkeling van verschillende websites en apps om transacties te begeleiden, neemt het proces snel toe in snelheid en eenvoud.

Stap 1: Stel een Bitcoin-portemonnee in. Dit is in wezen een vorm van digitale bankrekening, waarmee de gebruiker bitcoins kan ontvangen, opslaan en verzenden met behulp van een selectie van privésleutels. Bitcoin-portefeuilles zijn er in vier hoofdvormen: online, software, hardware en fysieke papieren portefeuilles met privésleutels van Bitcoin prijs. Net als uw echte portemonnee, is het niet onderhandelbaar om uw Bitcoin-portemonnee zo veilig mogelijk te houden.

Stap 2: Zoek een Bitcoin-uitwisselingsmakelaar. Simpel gezegd, makelaars gedragen zich een beetje als een wisselkantoor. Zij zijn degenen die actief met uw geld omgaan: u financiert uw account met uw eigen valuta en gebruikt het opgebouwde saldo om Bitcoin te bestellen. Waar kan ik bitcoins kopen? De meest populaire Britse sites zijn Bittylicious, Coinfloor en Coincorner, en de meeste zullen rigoureuze identiteitscontroles vereisen om een account aan te maken.

Stap 3: Koop Bitcoins. Bitcoins zijn onbeperkt deelbaar, dus terwijl op het moment van schrijven één bitcoin meer dan £ 5000 waard is, kunt u £ 100 uitgeven om de waarde van 0,02 bitcoins te kopen.

Hoe u uw Bitcoins kunt verkopen

Als het gaat om het verkopen van Bitcoin aan mensen die je kent, is het proces relatief eenvoudig. Dit kan rechtstreeks persoonlijk worden gedaan door simpelweg een QR-code op de telefoon van iemand anders te scannen en contant geld te accepteren.

Uitbetalen op een grotere schaal is iets complexer, maar desalniettemin zeer beheersbaar, en je kunt meestal dezelfde uitwisselingssites gebruiken waarmee je Bitcoins koopt om het proces om te keren. De drie belangrijkste opties bij het online verkopen van bitcoins zijn directe handel, exchange-handel en peer-to-peer trading-marktplaatsen.